Wednesday, 18 March 2015

Welcome Back !

Assalamualaikum ukhti akhi. Ya Allah setahun lebih saya tinggalkan blog ni sendirian. Kesian nya :( tetibe hati ni teringin nak layan blog lagi :D sesekali layan blog ni boleh lah kan. So then apa khabar awak semua ? sihat ? Harap semuanya sihat sihat belaka ye insyaAllah. Act taktau nak cerita pasal apa. Give me some idea maybe ? hehe. Cerita pasal diri saya jelah ye. Im going to be sweet 19 lah this year. besar dah yek. Mana ada orang hidup umur nya makin menurun. Im STPM student. Siap sangka saya yang mcmni amek STPM ? well saya sendiri pun tak sangka. Sebab tak trfikir nak amek f6 ni. Yelah kan ramai yang cakap f6 ni susah lah, nnt menyesal kalau amek and blaa blaa blaaa. Belajar mana mana pun susah. "Takkan kita tahu apa itu nilai berusaha selagi kita tak merasai nikmat kegagalan" please understand this quote. KIta hidup jangan fikir nak senang je. Apa nak semua dapat. Mana boleh mcmtu. Belajar tu jihad but it depend on our nawaitu. Belajar niat kerana Allah. Saya share cite saya sikit lah ye. Erm kalau ikut kan lama dah giveup utk teruskan f6 ni sbb mmg tak minat. Tapi bila fikir kan mak ayah letak harapan terlalu tinggi kat saya, jadi saya taknak kecewakan diorg. Pernah satu malam saya menangis sebab saya takut saya tak sempat nak buat diorg bangga dapat anak mcm saya, tak dapat nak beri mereka kegembiraan. Saya nak mereka gembra. Then that why lah saya buang jauh rasa giveup tuh and teruskan f6 ni. But now Ahamdulilah so far so good. Sekarang tengah busy sikit dgn PBS. Eh bukan busy sikit, busy banyak. Hehehe :/ kene buat kajian. Submit date dh dekat. insyaAllah bole siap. Doakan saya ye kawan kawan. Tak dinafikan sometime rasa malas tuh dtg tapi tak dilayankan sangat. kalau tak , tak kemana lah kita. Saya nak pesan sikit. selagi ibu ayah kita masih ada, berikan lah mereka hadiah yang paling berharga dengan membuat mereka gembira. Tak semestinya buat mereka gembira dengan duit tapi kejayaan yg kita dapat capai pun dah cukup mengembirakan mereka. Saya ingat kan semua dan diri saya juga. Muhasabah diri ye kawan kawan. Be a good son and daughter for them. InsyaAllah , mudaha mudahan :) itu saja cerita daripada saya. Minta maaf hasil penulisan saya tidak sehebat kalian. Dan minta maaf keana blog saya tiada apa yang menarik. Segala yang baik dtg dari Allah dan yang buruk datang dari saya. Saya khilaf. Sekian. Selamat malam dunia :)

No comments:

Post a Comment