Wednesday, 12 June 2013

Masa Yang Kian Meninggal Kan kita

Assalamualaikum , fuhhh ! lama tak update blog . maklum lah baru topup broadband ni . nak on blog pakai phone sangat lah lembap kan . okeyh start citer dulu k . cepat je kan dah masuk bulan 6 ? bulan depan dah puasa . sape yang tak habis lagi ganti puasa tuh cpt2 lah ganti ae termasuk lah aku . ahaks ! exam mid year dah lepas , alhamdulilah . sekarang sibuk nak tunggu paper dari cikgu pulak . mcm iasa lah markah ada naik turun nya , yang naik tuh best lah , yang turun tuh apa kes ? -,- perlu lebih kan banyak usaha lagi mungkin . insyaAllah sebelum SPM akan diperbanyakan lagi usaha . aku ni nampak je macam budak malas nak study , tapi kalau bab2 macam ni aku ada amek berat sikit , ooopsss ! bukan sikit tp banyak :D nak berjaya kan ? kena lah usaha lebih . angan angan aku nak sambung belajar kalau boleh and nak bangga kan mak ayah . so untuk SPM ni aku kena lah buat yang terbaik . okeyh stop cite pasal study . citer pasal lain lak ae . maklum lahhh lama tak update kan , so banyak cite nak dikongsi walaupun tak berapa nak menarik . lenjannnn ! haha . cuti sekolah 2 minggu yg lepas , aku dah kehilangan seorang kawan . time tuh lg berape hari je nak start sekolah balik . belum sempat naik sekolah , Allah dah amek nyawa dia dulu . Allah lebih sayang kan dia . mula mula dapat tahu aku sgt lah terkejut , bkn aku je . yg lain pun sama . tgn aku ni dah menggigil macam org duduk kat eskimo . terukkk ! semua orang terasa kehilangan dia . yelah , dah lepak semeje takkan tak rasa pape kan . mustahil ! tak sangka arwah seorang yang periang , suka bergurau , suka buat orang lain ketawa pegi dalam tempoh masa yg cpt . tapi nak buat macam mana kan , dah takdir dia pegi dulu tinggal kan semua orang . sebelum tido asyik terbayang muka arwah je . actually aku tak biasa panggil dia dgn panggilan arwah :/ sedih sangat nak panggil macam tuh :( arini hari rabu bersamaan dengan 12hb jun , genap seminggu arwah pergi . kejap sangat rasa nye . rasa macam tak percaya pun ada . macam biasa kenduri buat dekat rumah arwah . majlis arwah sehari pun aku tak tinggal , sejak dekat hospital , pengebumian , kenduri 3 hari beturut2 dan malam ni kenduri arwah pada malam ke 7 . alhamdulilah semua berjalan dengan baik . buat arwah MUHAMMAD NOOR SHARIZ BIN MOHD SHAH , aku doa kan kau tenang di alam sana . semoga kau berada sama dengan golongan orang orang yg beriman . andai sekarang kau sedang diseksa , aku mohon Allah ringan kan siksaan kau . insyaAllah . Al-Fatihah . sekian , Assalamualaikum :')

Sunday, 13 January 2013

SPM 2013

Assalamualaikum . hey hello :D lama aku tak jenguk blog aku ni . ni post pertama aku dalam tahun 2013 . maaf cik blog sebab lupa kan kau . aku sibuk dengan twitter dan facebook . haha . k sebenar nya aku takde cite nak share . saja je update . bosan dol -.- kalau ada cite pun cite pasal aku jadi mangsa SPM untuk 2013 jelah kot . haha :3 tahun ni aku adalah salah seorang mangsa kepada SPM ;) aku akan usaha , usaha dan terus berusaha untuk dapat keputusan cemerlang dalam SPM . insyaAllah ;) aku rasa aku belum terlambat nak share pasal aku punya azam untuk 2013 ni . okeyh azam aku tahun 2013 ni , aku nak full kan solat 5 waktu aku tp kadang2 ada jgk yg tertinggal ;'/ , tp aku tak boleh nak putus asa . then yang kedua semesti nya aku nak dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM lah kan . kadang2 ada jugak rasa tak yakin dgn diri aku sendiri yg aku boleh buat tp mesti buang perasaan mcm tuh jauh2 . setan yg hasut tuh . pegi kau setan ! shuhh shuhhh ! eh lebih pulak . haha :D aku kena tunjukkan pada semua orang yang aku boleh buat lagi2 pada cikgu and sedara mara aku yang berlagak tuh semua . harta banyak tp sombong . boleh mana aje sombong tuh ? apa lah nak jadi kan . eh taknak cite pasal dyowg . dyowg tak penah wujud dalam hidup aku . cukup lah aku ada keluarga dan kawan2 . okeyh nak sambung cite pasal SPM tadi kan , aku target aku nak dapat 5A . untuk itu aku kena usaha kuat kan ? pasti boleh yan ! ;) okeyh lah , cukup setakat ni je aku nak cite . actually aku dah kehabisan idea ni nak update pasal apa . hehe . k jaga diri , jaga iman dan jaga hati . see you soon . assalamualaikum ;)